CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 13 March 2012

Handball team ? hahai .

LIMAUAN HANDBALL TEAM . NO FEAR !!!

salam . hai peeps !

sbenarnya tetiba jak sy trbuka ati mau cer pasal Kejohanan Bola Baling peringkat daerah Papar pada 27-28 Feb 2012 lepas . haha . bukan apa . mau kongsi ceta suka duka kami tem tu . even kami kalah *nie tidak payah crita la . mcm2 jugak lah berlaku . ada tet0nggeng tem main . ada kena sh0ot perut *ewh . menyakitkan rite ? . and macam2 lagi lah yg kdg2 kalo teringat balik bole bikin ktawa . keh3 . so , apa salahnya if sya kongsi ceta ma u guys kan ? haha . kalo tida mau baca pun tidapa . sy anggap this such as 'cur hat' corner . ok .

27 Februari 2012 - hari nie actually team girls yg main . yesss . team sy yg mainn ! ewh . bangun pagi jak buka mata ? begegar lutut suda . mgigil ktakutan *plis jgn over la era . ok . ari nie ari Isnin , yaaa . spt skola yg lain , kami ada perhimpunan rasmi , dan sesungguhnya kami amat malas utk join esembly itu . oleh kerana team handball putra yg botak smangat masuk ke dewan , so , sya sbg org yg paling besar pun ajak kwn2 len tuk msuk dewan dgn malasnya . apa susah sgt ka masuk dewan ? bdiri duduk diam2 dgr guru2 brucap ? ewwhh . as u know ka kan , membosankan ! even guru2 pun bcrita . apa lgi student2 yg masi bjiwa remaja ini ? yg hnya berfikirkn ttg kbebasan semata2 ? ewh . brenti stakat itu . okeh . belum lagi abis esembly , cigu sura , our coach suru kluar dewan sbb bas mau gerak suda . okeh . that's i like baby . haha . just say bye2 to our cute principle di atas pentas yg sdg semangat berucap . hahai . bye sir !

then , sbelum jalan tu , sempat salam n peluk miss maria . coach kami last year . yg olways bagi kmi smangat . tpi taun ne dya nda ikut kami . sedeyh la kan . huhu . xda lagi yg mo kasi teriak2 kami . huhu . we'll miss u . dann slepas itu ? sy spt cacing kpanasan nda bole diam , sbb apa ? aduhh . cari my lil brother lahh . mana smangat kalo tidak jumpa itu budak lorh . dya simpan smua smangat sy . kalo nda jumpa bule mati oww . haha . tapi last2 xdpt jgak jumpa dya dsbbkan keadaan yg klam kabut . huhh . hampanya . so , dlm bas , sy dduk dgn Wawa my really good friend . dduk krusi paling depan . emm . juz duduk diam2 hampa sbb xdpt jumpa my lil . huhu . dan tidak lama slepas itu , Lein , abg kpd my lil , dtg tmpt sy duduk . dya bagi sy 3 packet BimoTenaga . minuman tenaga . dya suru sy n team girls yg lain minum . erh . blank sketika . tiba2 Choten lgi dtg , " ra , adik kau kirim slm " . dan saya senyum :) Lein pun snyum n smbung perbualan tdi . dya ckp minum smpai habis . blablabla . ok . now i'm happy :)

dlm bas punyala main kan melayan perasaan smpai nda tau mhayal smpai dunia mana suda tu . lagu pun mak aih . lelehhh beb ! dan sy pun layan . mmg sy nie agak penjiwang sdikit *mihir bodo . dan itu adalah faktanya . haha . oya . sbelum tu Kenz baca doa sbelum jalan . dan kami aminkan sma2 . beberapa minit berlalu , dan kami telah pun tiba di SMK Majakir lokasi kejadian . hahai . bnyak kjadian kami cnie . mcm2 situasi ada . okeh . sbelum turun bas kami girls team mau tukar tudung n tukar apa yg patut lah di dlm bas . so , yg boys kluar dlu . dannn , yeahh ! kami adalah the NIKE GREEN SOLDIERS ! like it babeh . turun dari bas mcm bala tentera seja kan . haha . mengancang mua surg2 . tapi dlm hati lembut yaw . hahai . mihir ka ? ok lupakan . smpai jak d padang , team boys kasi diri khemah kami . dan yg paling bestnya , team LIMAUAN akan lawan utk 4th tau 5th game tu . so smpat lgi isi perut sgala . dan me ? sdg mlayan prasaan d sbelah khemah , bawah pokok . memerhati kasut ADIDAS FSO hijau pink milik my lil yg santik itu . hahai . jiwang nmpak kak ? bukan jiwang bah . mau pastikan kasut ne nda rosak . hahaa . dan sbelum main , smpat lgi snap2 gmbar wit cigu sura n cigu jul munir . hehe . part bgmbar mmg 6ber satu . trutamanya me lah :)

our 1st game bermula . LIMAUAN VS SMK KINARUT . team kinarut ne baik2 smua . xda yg trip hebat . yg pnting baik lah . mungkin ada la ganas ckit kan tem main tu . tapi itu lah lumrah permainan . okeh . penjaring 1st kita yg terbaekk ada Wawa . yaaa ! nice shoot Wawa . bgtu la ayat yg kuar dari mulut coach kami . then , xingat lgi sepa shoot . dan shoot last , sepa ? ahha . Era laaaa ! yaaa . saya kasi shoot satu . tu pun kira ploksot bah . shoot tepi y0 ! ngat senang kah ! hahaha . kambang kan . dan kputusan last is 3-0 . kalo nda silap lah . lupa2 ingat suda ne . aduih .

oke lah . the next game between LIMAUAN VS TAKIS . ewh . ne agak sengit la jugak kan . takir mmg hebat team dorg ne . dan kami kalah . hahai . terimalah knyataan . dan satu kjadian lucu berlaku di cnie . di mana Fazirah di bontoti oleh pmen takis . how dare u kasi bontot my fren ? tapi mmg lucu lah . Fazirah pun gagah kan . ok jak dya . haha .

next game between SMK BONGAWAN 2 VS LIMAUAN kalo nda silap sy . hahai . suda saya edit ne post bah . sorry to say yaa . saya salah . so , sorry a lot :))

then kami lawan dgn ST MARY , nie pun kalah jugak . mmg team dorg hebat2 . shoot mmg terbaik . n kalo nda silap , tem game ne Wawa kena shoot di perut . ewh . sakittnyaa tu kan . tapi wawa kuat . haha . caya lah ko pren . ne mmg ndada masalah sma dorg la . ok2 seja . ada la terkasar sdikir . smpat lgi kena maki n memaki dlm hati . yess . my bad . sory to say . dan dis game kami cuma kala tipis seja pun i think . tapi ndapa , uda kala tu kala la kan ? hahai .

last game , lawan dgn TDM . nie kami mng la . huhh . even mng skali pun . kami ttp nda layak pigi semi . how sad kan ? huhu . ndapa la . yg pnting ada pningkatan suda kita rite girls ? dan prkara pling sy nda suka tem ari tu is , gastric sy datang lah . tem2 main bolenya sakit perut dtg tiba2 . tpaksa ganti org . sempat lagi muntah sgala . ewh . lpas mkn ubat n cigi Sabariah urut2 c buang angin baru la ok cit .

ok lahh . thats oll story sy about handball team kami . k . c u next tyme . daaa .

TETAP SENYUM WALAUPUN PAHIT :)
 BOYS TEAM . NO FEAR !

JUARA SAMPAI BILA-BILA ! NO FEAR GUYS !

kbai , wsalam :)

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete